Skip to content
Køb originalt udstyr og tilbehør online til din Peugeot, Citroën, Opel eller Land Rover SHOP HER

Team Glad atter forrest og festede med andelår

Intercontinental Rally 2017 – Status efter ni dages ørkenrally:
Om fire dage afgøres det, hvem der vinder dette års 6.000 kilometer lange Intercontinental Rally fra Almeria i Spanien til Dakar i Senegal, og det danske Team Glad med Jacob Glad, Kalundborg, og Philip Volmer Hansen, København, har på ny kørt deres rappe QT Wildcat 500 DKR i spidsen, men det er ingen garanti for triumf.

Der er tale om et krævende ørkenrally, som slider hårdt på både personel og materiel, og der er masser af udfordringer undervejs. Situationen kan på et stakåndet øjeblik skifte fra sejr til nederlag. Men det ved Team Glad godt, så selvom der bliver gået til stålet, bliver der samtidigt faret med så megen lempe, som det er muligt uden at sætte den genvundne føring over styr – der er endnu fire dage til målet ved Lac Rose i Dakar.

Kravletur på 60 meter høj sandklit

Team Glad lagde stærkt ud allerede fra den første dag og tog føringen i bilernes klassement. På tredjedagen kørte holdet ind i et teknisk problem og faldt tilbage på en fjerdeplads. Siden blev der på ny skruet op for tempoet og på den femte dag var den blå Wildcat på en samlet andenplads og i et skarpt opgør med det tjekkiske hold Lukasik og Rezny i Nissan Patrol.

I stedet for at oversatse fastholdt Jacob Glad og Philip Volmer Hansen med effektiv støtte fra deres supporthold presset på rivalerne.

Den ottende dag krydsede feltet grænsen til Mauretanien, og forud ventede en 533 kilometer lang specialetape med masser af sandede udfordringer.

– Det blev første gang, at vi kom til at køre med de nye BFG Goodrich All Terrain-dæk, og det blev en succes, fastslog Jacob Glad senere – og tilføjede:
– Vi havde dagens bedste tid og var 24 minutter hurtigere end vor nærmeste konkurrent, så vi er nu kun et minut fra at generobre føringen.

Den følgende dag bød på en 286 kilometer udfordrende etape fra Atar til Chinguetti. Selvom bilen var i topform blev den relativt korte distance alligevel en anstrengende oplevelse.

– Vi skulle bl.a. gennem en sandfyldt slugt med flere stejle stigninger, og et sted måtte vi kravle op ad en 60 meter høj sandklit for at finde vej. Flere gange måtte vi knokle med skovle og sandstiger for at få bilen fri af det bløde underlag, lød det i den efterfølgende melding fra Jacob Glad.

Sandwich-fest med andelår

Men det var besværet værd, for efter ankomsten til Chinguetti blev Team Glad noteret for dagens hurtigste tid i bilklassen, og dermed var Wildcatten igen på førstepladsen. Jacob Glad og Philip Volmer Hansen ved, at det nu gælder om at konsolidere stillingen og resten af vejen til Dakar at holde rivalerne en arms længde bag sig. De næste to dage bliver afgørende det endelige resultat.

Humøret var selvsagt højt, da Team Glad samledes i campen i Chinguetti, og generobringen af førertrøjen blev fejret med Philip Volmer Hansens traditionelle specialitet – sandwiches med konfiterede andelår – og med et besøg af den lokale guvernør med følge.

Onsdag køres rallyets 10. etape fra Chinguetti til Akjout – 417 kilometer og efter en dagsetape på yderligere 315 kilometer i morgen, når feltet hovedstaden Nouakchott i Mauretanien, før turen går til St. Louis og målet i Dakar.

Hurtigt overblik – Fakta om Team Glad og Intercontinental Rally 2017

Kører-team
Jacob Glad, 45 år, Kalundborg, autoforhandler
Philip Volmer Hansen, 45 år, København, IT-konsulent
3 tidligere starter i Intercontinental Rally med Top-3 placeringer – 2015: 1. plads, 2014: 2. plads, 2013: 3. plads

Support-teamet
Lars Bo Hansen, 44 år, Stege, tekniker på Wildcat
Jan Brandt Nielsen, 42 år, Jyderup, tekniker på Wildcat
Martin Kremmer, 36 år, Birkerød, logistik og kører på Land Rover Discovery 4
Mads Fridolin, 25 år, København, medieansvarlig på turen

Rallybilen
Land Rover-baseret Drew Bowler-udviklet QT Wildcat 500 Dakar med rørrammechassis og fiberkarrosseri, 4,4 liters V8 Land Rover-motor, 350 hk, semiautomatisk gearkasse, permanent 4-hjulstræk med differentialespærre centralt, for og bag, 375 liter benzintank, terrændæk, sikkerhedsbur, ildslukningssystem, triple GPS-navigation og GPS-tracker.

Supportbilen
Standard Land Rover Discovery 4 med 3,0 liter V6 turbodieselmotor, 258 hk, automatgear, permanent 4-hjulstræk, terrændæk, 85 liter tank, GPS-udstyr, satellittelefon, tagrack til oppakning og på trækkrogen en specialindrettet Ifor Willliams BV106 boxvan trailer med 16-tommer hjul, belysning, el-udtag og lastet med ekstra brændstof, dæk, reservedele, værktøj, forplejning og andet udstyr.

Rallyet
Det 6. Intercontinentale Rally køres efter samme Paris-Dakar Rally-koncept som i 1979-1989, da ophavsmanden Thierry Sabine og TSO-organisationen stod for det.

  • Distance i 2017: 6.000 kilometer
  • Start: 23. januar i Almeria, Spanien
  • Mål: 5. februar i Dakar/Lac Rose, Senegal
  • Ruten: 14 dagsetaper der går fra Marokko via Vestsahara og Mauritanien til Senegal
  • Startlisten: 74 køretøjer fra 11 lande, foruden biler til den internationalt sammensatte rallyorganisation og løbets tekniske og medicinske supportteam.
  • Dansk islæt i bilklasserne: 3 rallybiler, 1 adventurebil samt 2 supportbiler – i alt 20 deltagere
Back To Top

Vælg dit mærke Køb online Få leveret lige til døren

Skarpe priser på originalt udstyr og tilbehør til din bil

fri levering ved køb over 500,- kr.