Skip to content
Køb originalt udstyr og tilbehør online til din Peugeot, Citroën, Opel eller Land Rover SHOP HER

Ny triumf for Team Glad i ørkenrallyet til Dakar

Vandt Intercontinental Rally 2017 med et forspring på 1:15 time

Jacob Glad er – glad! Det er makkeren Philip Volmer Hansen og deres supportteam også. De vandt nemlig det 6.000 kilometer lange Intercontinental Rally fra den spanske havneby Almeria gennem den nordvestafrikanske ørken til Dakar i Senegal.

Med en samlet tid på 53:21 timer var danskerne feltets suverænt hurtigste ekvipage og dermed totalvindere foruden vindere i det 4-hjulede klassement.
– Vi var i mål med et forspring på 1 timer og 15 minutter foran feltets næsthurtigste bil. Vi er glade og stolte efter 6.000 kilometer med masser af udfordringer i skiftende terræn, vejr og temperatur, en tur med snart sagt alle de problemer, man kan forestille sig, men godt teamwork og usvækket energi sikrede os sejren. What a dream team!

Sådan lød den glade melding fra Jacob Glad efter at han og Philip Volmer Hansen efter 14 dages strabadser kørte deres hårdt prøvede QT Wildcat 500 DKR over målstregen i Dakar.

Problemer på stribe

Men Team Glad knoklede hårdt også for triumfen. Forinden blev de konfronteret med udfordringer. Dels med krævende GPS-navigering, en revnet bærearm i deres QT Wildcat 500 DKR og hektiske stunder med at grave deres fastkørte bil fri af sandklitter og dels med at skifte et molesteret hjul, fikse en startbesværet motor i rallybilen med et relæ fra en gammel bil fundet lokalt samt kollidere med en søvnig måge.

Hektisk øjeblik

Turens absolutte klimaks og brændpunkt var, da en nedfalden spændestrop forårsagede en kortslutning og ledningsbrand klods op ad bilens benzintank. Heldigvis opdagede Philip Volmer Hansen røgen fra den ulmende brand, som det lykkedes at få nedkæmpet, før der skete større skade.

Efterfølgende kontrollerede de for en sikkerheds skyld motorrummet, men fandt dog ingen tegn på andre kortslutningsskader.

– Bilen kunne stadig køre, så vi kunne heldigvis fortsætte uden væsentlig forsinkelse, fortalte Jacob Glad senere.

I skyndingen glemte de imidlertid at få sikret frontklappen, så denne blev kort efter blæst op og splintrede bilens vindspejl, som måtte udskiftes efter ankomsten til campen efter dagens etape.

Vandt for anden gang

På rallyets sidste dag samledes Team Glad sammen med de øvrige i feltet på stranden ved Lac Rose og Dakar, og på resultattavlen stod det klart, at den danske duo og kvartetten af supportfolk i bilklassementet med tiden 53:21 timer havde sikret sig sejren foran det tjekkiske hold Lukasik og Rezny i Nissan Patrol i tiden 54:36 timer og den ligeledes tjekkiske duo Marik og Kutmon i Toyota Land Cruiser i tiden 57:13 timer.

Det var Team Glads anden sejr i rallyet til Dakar. Forrige gang var i 2015 efter en andenplads i 2014 og en tredjeplads i 2013.

Målfeltets andet danske hold, Team Ben&Bo i Land Rover Defender 110”, sluttede som nummer 11 i tiden 91:50 timer. Syv biler udgik undervejs til Dakar, bl.a. det danske Team Clausen i Suzuki Vitara, ligesom 23 deltagere i motorcykelklassen måtte opgive at fuldføre den lange tur gennem den nordvestafrikanske ørken.

Et fantastisk eventyr

For Jacob Glad var dette års Intercontinental Rally mere end blot en triumf og sejr.

– Efter 14 dage med lange dage, primitive forhold, ´stort pres og mange udfordringer og problemer er det naturligvis dejligt at slutte både som totalvinder og vinder af bilklassen, men det har i ligeså høj grad handlet om kombinationen af eventyr, naturoplevelse, cross country rally, strategi og teamwork. Det har været en fantastisk oplevelse og en stor tilfredsstillelse at vores strategi førte til det ønskede resultat, fastslog Jacob Glad efter ankomsten til Dakar.

Efter fire starter i ørkenrallyet til Dakar og fire Top 3-placeringer inklusive to førstepladser lå det lige for at spørge: Hvad bliver det næste? Svaret var:
– Et større og endnu mere udfordrende eventyr!

Kører-team
Jacob Glad, 45 år, Kalundborg, autoforhandler
Philip Volmer Hansen, 45 år, København, IT-konsulent
3 tidligere starter i Intercontinental Rally med Top-3 placeringer – 2015: 1. plads, 2014: 2. plads, 2013: 3. plads

Support-teamet
Lars Bo Hansen, 44 år, Stege, tekniker på Wildcat
Jan Brandt Nielsen, 42 år, Jyderup, tekniker på Wildcat
Martin Kremmer, 36 år, Birkerød, logistik og kører på Land Rover Discovery 4
Mads Fridolin, 25 år, København, medieansvarlig på turen

Rallybilen
Land Rover-baseret Drew Bowler-udviklet QT Wildcat 500 Dakar med rørrammechassis og fiberkarrosseri, 4,4 liters V8 Land Rover-motor, 350 hk, semiautomatisk gearkasse, permanent 4-hjulstræk med differentialespærre centralt, for og bag, 375 liter benzintank, terrændæk, sikkerhedsbur, ildslukningssystem, triple GPS-navigation og GPS-tracker.

Supportbilen
Standard Land Rover Discovery 4 med 3,0 liter V6 turbodieselmotor, 258 hk, automatgear, permanent 4-hjulstræk, terrændæk, 85 liter tank, GPS-udstyr, satellittelefon, tagrack til oppakning og på trækkrogen en specialindrettet Ifor Willliams BV106 boxvan trailer med 16-tommer hjul, belysning, el-udtag og lastet med ekstra brændstof, dæk, reservedele, værktøj, forplejning og andet udstyr.

Rallyet
Det 6. Intercontinentale Rally køres efter samme Paris-Dakar Rally-koncept som i 1979-1989, da ophavsmanden Thierry Sabine og TSO-organisationen stod for det.

  • Distance i 2017: 6.000 kilometer
  • Start: 23. januar i Almeria, Spanien
  • Mål: 5. februar i Dakar/Lac Rose, Senegal
  • Ruten: 14 dagsetaper der går fra Marokko via Vestsahara og Mauritanien til Senegal
  • Startlisten: 74 køretøjer fra 11 lande, foruden biler til den internationalt sammensatte rallyorganisation og løbets tekniske og medicinske supportteam.
  • Dansk islæt i bilklasserne: 3 rallybiler, 1 adventurebil samt 2 supportbiler – i alt 20 deltagere
Back To Top

Vælg dit mærke Køb online Få leveret lige til døren

Skarpe priser på originalt udstyr og tilbehør til din bil

fri levering ved køb over 500,- kr.